måndag 29 mars 2010

San Cristobal de las Casas

Jag tror det har ar basta stallet hittils. Med nagra tusen meter ovan havet sa kan man enkelt ga omkring utan att smalta bort.

Kultur och tradition ar viktigt har, speciellt nar 60% av befolkningen i staten Chiapas, dar vi befinner oss i nu, ar Mayas. Jag traffade en tjej igar som berattade nar hon besokte en liten by just utanfor san cristobal dar folk satt i kyrkan och sjong na slags mantran och dar dom offrade en kyckling. Alltsa dom dodade den mitt pa altaret i kyrkan..OK!

Backpackers finn det gott om har. Eller iaf om man jamfor med Mazunte och Puerto Angel som ar sma sma byar/strander som vi nyss kom ifran. Vi har till och med traffat ett gang svenskar, vilket inte ar alltfor vanligt. Och just nu bor det norskar pa varat hostel, Go escandinavia!

Just nu bor vi pa ett hostel for 50 pesos per natt, och det ar hur mysigt och coolt som helst. Alla vaggarna ar malade med antingen en djungel, stader, manniskor, djur, svampar eller whatever, riktigt fint!
The owner, en skon liten italienare som valkommnade oss hjartligt och berattade om hostelets alla delar samt att han hade lite ont i magen. -Jaha varfordada? jo jag har mask. Men nu har jag fatt medicin sa det ar over om nagra dagar, det ar lugnt! -Jaha eh.. okej. Sen NAR skulle en vandrarhemsagare i Sverige beratta att han hade mask i magen??? Hahahahaha!

Anyway, detta ar en stad med mycket ungt folk..alltsa bra uteliv. Igar sondag var vi pa en bar och lyssnade pa livemusik, hittade lite tequila och cerveza. Efter nagon timma gick vi vidare till en klubb som heter Madre Tierra vilket betyder moder jord. Riktigt skont stalle med skont folk. Man kanner sig mer valkommen bland folket har an vad jag tidigare har gjort. I puerto angel stirrade dom pa oss som att vi var brottslingar som brytit oss in i deras lilla fiskeby. Har ar folk nyfika pa hur sverige ar och om vem man ar, varfor man har kommit till mexico osv. Det ar helt enkelt en valdigt skon stammning har, i LOVE it =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar